ΖΩΓΡΑΦΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ από τη Θάλεια και τη Γεωργία - Painting Diy Photography

Select Language

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΝΕΣ ΚΑΦΕ




Η μαμά μου στις γιορτές εκτός από τα πατροπαράδοτα γλυκά συνήθιζε να φτιάχνει και μια τούρτα με νες καφέ που άρεσε πολύ σε μένα και την αδελφούλα μου και συνόδευε πολύ ωραία το καφεδάκι των συγγενών και φίλων που μας επισκέπτονταν.
 Εγώ δεν την είχα φτιάξει ποτέ αυτή την τούρτα αλλά φέτος είπα να την δοκιμάσω. Ζήτησα την συνταγή από τη μαμά μου και μου την έδωσε.

       Η συνταγή γράφει ότι είναι για ταψί νούμερο  22.
Εγώ χρησιμοποίησα τετράγωνο πυρέξ 24 επί 24  εκατοστά.



Υλικά για το παντεσπάνι

7 αυγά
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
9 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας κακάο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ




Εκτέλεση


Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ. Ρίχνουμε  το αλεύρι λίγο λίγο, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε στο μίξερ για λίγο και μετά αδειάζουμε το μίγμα σε ταψί που προηγουμένως το έχουμε αλείψει με βούτυρο. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου μισή ώρα.

Όσο ψήνεται ο παντεσπάνι μας ετοιμάζουμε το σιρόπι.
 

Υλικά για το σιρόπι

2 και 1/2 ποτήρια νερό
1 και 1/2 ποτήρι ζάχαρη
λίγες σταγόνες λεμόνι

Εκτέλεση

Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε μια μικρή κατσαρόλα και βράζουμε για λίγα λεπτά.
 Όταν το παντεσπάνι ψηθεί, περιμένουμε να κρυώσει. Έπειτα το κόβουμε στη μέση με ένα μαχαίρι και ρίχνουμε το σιρόπι και στα δύο κομμάτια. Εγώ στο σιρόπι μου έριξα ελάχιστο λικέρ βύσσινο που το είχε φτιάξει η γιαγιά μου, που δεν ζει πια, το 1985. Αυτό το λικέρ το φυλάω σαν θησαυρό από τότε.


























Τέλος φτιάχνουμε την μους σοκολάτα για την τούρτα.


Υλικά μους σοκολάτας

2 ερμόλ
1 κουβερτούρα
2 φακελάκια νες καφέ
2 ποτήρια ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
1 φλυτζάνι του καφέ μικρό με γάλα

Εκτέλεση

Χτυπάμε το ερμόλ στο μίξερ (αφού το έχουμε αφήσει μια ώρα στην κατάψυξη) μαζί με τη ζάχαρη άχνη.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την προσθέτουμε κι αυτή.
Διαλύουμε τον νες καφέ σε ένα φλυτζάνι του καφέ ζεστό γάλα και ρίχνουμε και τις βανίλιες. Τα προσθέτουμε στο χτυπημένο ερμόλ.
Τοποθετούμε το μισό παντεσπάνι σε μια πιατέλα και βάζουμε μια στρώση μους σοκολάτα. Απο πάνω τοποθετούμε το άλλο μισό παντεσπάνι και καλύπτουμε με την υπόλοιπη μους.








Κανονικά η τούρτα θέλει από πάνω αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και καβουρδισμένα, αλλά επειδή η Γεωργία δεν τα τρώει δεν τα έβαλα στην τούρτα αλλά σε ένα μπολάκι έτσι ώστε ο καθένας να ρίχνει στο κομμάτι του όσα θέλει.
















 Από πάνω διακόσμησα την τούρτα με λιωμένη σοκολάτα αμυγδάλου αραιωμένη με ελάχιστο γάλα και ζάχαρη άχνη. Προσπάθησα να κάνω ένα χιονισμένο τοπίο αλλά δείξτε επιείκεια  καθώς δεν τα καταφέρνω καλά με την διακόσμηση γλυκών.






Αυτή ήταν η συμμετοχή μου στο 2ο Christmas Link Party της υπέροχης ομάδας  One Team Four Seasons που έχω την τιμή και χαρά να είμαι μέλος.



"One Team 4 Seasons! Ένα Χριστουγεννιάτικο party που δημιουργήθηκε από 11 blogs για να σας γεμίσει χαμόγελα! Meet the hosts and spread the Christmas spirit!!"

 https://www.facebook.com/pages/One-team-four-Seasons/329531953837995
                          https://plus.google.com/116407501833243050932/posts





Αυτά είναι τα blogs που συμμετέχουν στο Χριστουγεννιάτικο party της ομάδας μας. Επισκεφθείτε τα και πάρτε φανταστικές ιδέες!!


9) Κυριακή στο σπίτι - Χιονάτο γλυκό γιαουρτιού



                                       Φιλιά πολλά και να έχετε μια υπέροχη εβδομάδα και
                                                         έναν ακόμη πιο υπέροχο μήνα!!






39 σχόλια
Εικονίδιο Public
 Δημόσιο  
Κοινή χρήση και στο Google+
Κοινή χρήση
Κορυφαία σχόλια
 
 

Stream

Ο χρήστης Thalia Tzellou μοιράστηκε αυτό το στοιχείο μέσω Google+

 πριν από 4 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
 
+
 
1
 
1
2
1
  
 
 · 
 
Απάντηση

My home My memories (Eleana)

 πριν από 4 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
 
Έχω άγνωστη λέξη.. τι είναι το ερμόλ?? Τα φακελάκια του καφέ είναι δύο κουταλιές?? Δεν βγαίνει πικρό φαντάζομαι?? Μου άρεσε σαν γλυκό και έχω ξανακούσει για παρόμοια συνταγή με καφέ και θέλω μια φορά να το προσπαθήσω, αν και δεν δοκιμάζω καινούργιες και περίεργες γεύσεις εύκολα αυτό μου κάνει κάτι!!  Τα δεντράκια από πάνω τέλεια!! Μου έβαλες ιδέα να στολίσω την βασιλόπιτα έτσι :) Ας ρίξω και εκεί λίγη σοκολάτα!! χαχαχαχα Το δικό σου και μόνο που το βλέπω θέλω να βουτήξω το δάχτυλο σαν κάτι παιδάκια!!


  
 
 · 
 
Απάντηση
Απόκρυψη απαντήσεων 
 
Διάβασα τα σχόλια..με τόσες κοπέλες να λένε για τις τούρτες του καφέ.. από περιέργεια σίγουρα θα το δοκιμάσω!! :))
 
Ελεάνα μου το ερμόλ είναι φυτική σαντιγύ. Μπορείς να βάλεις και μόρφατ  η άλλη σαντιγύ. Τουλάχιστον έτσι νομίζω, γιατί δεν είμαι και ειδική σε αυτά. Τα καφεδάκια ήταν σε φακελάκι γιατί έτσι έλεγε η συνταγή της μαμάς μου αλλά νομίζω ότι είναι δυο κουταλάκια μικρά. Τελικά ανακάλυψα πως  στο διαδίκτυο έχει αμέτρητες συνταγές για παρόμοια τούρτα με καφέ. Μου αρέσει που εγώ νόμιζα ότι η συνταγή θα ήταν πρωτότυπη γιατί την έφτιαχνε η μαμά μου πριν 40 χρόνια και περισσότερα. Η σοκολάτα είναι και δική μου αδυναμία. Τέλεια η ιδέα σου. Θα βάλω κι εγώ στη βασιλόπιτα. Φιλάκια πολλά και καλό βράδυ!!
Διαβάστε περισσότερα
 
Καλά όλα τα γλυκά πια με το έναν τρόπο ή τον άλλον υπάρχουν στο ιντερνετ!! Το θέμα είναι κάποιες λεπτομέρειες στην συνταγή και η παρουσίαση τους.. και εσύ μας έδωσες ιδέα με τα δέντρα σου!! :))
Προσθήκη σχολίου…

Christina Petaloti

 πριν από 4 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
 
Ωπωπωπωπωπω κολασμένος και απαγορευμένος συνδυασμός! Με σκοτώνεις Θάλεια με σκοτώνεις και είμαι και γλυκατζού!
+
 
1
2
1
  
 
 · 
 
Απάντηση
 
Άστα Χριστίνα μου. Και εγώ τα ίδια. Μας αρέσουν τα γλυκά και δεν μένει τίποτε στο σπίτι για πολλές μέρες. Φιλιά πολλά!!

Despinas Studio

 πριν από 4 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
 
Είμαι σίγουρη ότι θα σκίζει και από γεύση αλλά η εμφάνιση είναι φανταστική!


  
 
 · 
 
Απάντηση
 
Δέσποινα εμάς μας άρεσε πολύ όταν ήμασταν μικρά, και τώρα δηλαδή.  Της κόρης μου όμως δεν της άρεσε και τόσο η γεύση του καφέ. Φιλιά πολλά!!

Katerina Konstantinou

 πριν από 4 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
 
Θέλω και εγώ να βουτήξω δάχτυλο!! Μου θύμησες αναμνήσεις με τούρτες που μας έφτιαχνε η μαμά μου όταν ήμασταν μικρά! Πάντα μου έδινε στο τέλος το μπολ!! Φαίνεται πεντανόστιμη Θάλεια μου! Γεια στα χέρια σου!


  
 
 · 
 
Απάντηση
 
Κατερίνα μου και εγώ με την αδελφή μου μοιραζόμασταν πάντα το μπολ στο τέλος. Και ήμασταν τυχερές γιατί η μαμά μου έφτιαχνε αρκετά συχνά γλυκά γιατί δεν παίρναμε ποτέ έτοιμα. Φιλάκια πολλά!!

Sofia Valasiadou (Paraligo)

 πριν από 4 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
 
Εντάξει αριστούργημα! Ο καλός μου θα κλάψει απο χαρά μ' αυτήν την τούρτα γιατί αγαπάει την γεύση του καφέ όσο τίποτα. Νομίζω οτι θα την φτιάξω για τα γενέθλια μου που είναι ανήμερα τα Χριστούγεννα Θάλεια!  Ελπίζω να την κάνω τόσο όμορφη όσο τη δική σου! Ευχαριστούμε πολύ πολύ για την εξαιρετικά λεπτομερή συνταγή!
+
 
1
2
1
  
 
 · 
 
Απάντηση
 
Σοφία μου σε ευχαριστώ πολύ αλλά είμαι σίγουρη ότι θα την κάνεις ακόμα καλύτερη. Εχεις γενέθλια την καλύτερη μέρα του χρόνου!!  Πολλά φιλιά!!

Καλλιτεχνικες Δημιουργιες μέσω Google+

 πριν από 4 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
 
ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΝΕΣ ΚΑΦΕ
Η μαμά μου στις γιορτές εκτός από τα πατροπαράδοτα γλυκά συνήθιζε να φτιάχνει και μια τούρτα με νες καφέ που άρεσε πολύ σε μένα και την αδελφούλα μου και συνόδευε πολύ ωραία το καφεδάκι των συγγενών και φίλων που μες επισκέπτονταν. Εγώ δεν την είχα φτιάξει ...
+
 
2
3
2
  
 
 · 
 
Απάντηση

Nicky Anninou

 πριν από 4 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
 
Η τούρτα σου φαίνεται τόσο νόστιμη! Μου αρέσει ότι συνδυάζει γέυσεις καφέ οπότε είμαι σίγουρη ότι θα μου άρεσε. Όσο για τα χιονισμένα δεντράκια... έγιναν τέλεια. Καλό μήνα και καλή εβδομάδα


  
 
 · 
 
Απάντηση
 
Ευχαριστώ πάρα πολύ Νίκη μου. Καλό μήνα, καλή εβδομάδα και καλές γιορτές να έχουμε!!

Zina Z

 πριν από 4 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
 
τελεια! αγαπω καφε  και τουρτες! δυο σε ενα δηλ! και φυσικα μου εχεις εξτρα και τη συνταγη για το παντεσπανι...τι θα εκανα χωρις εσενα Θαλεια μου!!!

φιλακια


  
 
 · 
 
Απάντηση
 
Ζήνα μου εγώ πάλι δεν πίνω καθόλου καφέ, αλλά αυτή η τούρτα μου φέρνει στο νου ευχάριστες στιγμές στο πατρικό μου σπίτι πριν τριάντα και σαράντα χρόνια (ναι κοντεύω τα πενήντα). Είναι αυτό που λες για όμορφες αναμνήσεις συνδεδεμένες με αρώματα της κουζίνας. Καλές γιορτές να έχουμε!! Πολλά φιλάκια!!

Dimitra Decorasylum

 πριν από 4 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
 
Αυτή την μους την τρως και σκέτη :))
Πολύ ωραία η τούρτα Θάλεια! Καλό μήνα και καλές γιορτές να έχουμε.
Φιλιά


  
 
 · 
 
Απάντηση
 
Αχ Δήμητρα, τρόμαξα να τη γλυτώσω τη μους από μπαμπά και κόρη. Είχα βέβαια και αρκετές απώλειες από το παντεσπάνι όταν το σιρόπιασα. Έπρεπε να κάνω τον χωροφύλακα και να φωνάζω συνέχεια ....... μη,  το θέλω για το μπλογκ, χαχα  Καλό μήνα και καλές γιορτές να έχουμε!! Πολλά φιλιά!!

Maria Pirgianaki

 πριν από 4 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
 
Πόσο τρυφερό και ωραίο είναι να παίρνουν μέρος και τα παιδιά στην κουζίνα και να δημιουργούν τέτοια γλυκίσματα....φαίνεται υπέροχη και ωραίο το σχέδιο της με το δεντράκι....μπράβο στην μαμά και την κόρη και άλλα τέτοια....φιλάκια και καλό μήνα!


  
 
 · 
 
Απάντηση
 
Μου αρέσει πολύ Μαρία μου  να κάνουμε πράγματα μαζί με τη Γεωργία και να συμμετέχει σε όλα, αλλά βέβαια έχω πολύ περισσότερη δουλειά μετά, να καθαρίσω την ακαταστασία. Φιλάκια πολλά και καλό μήνα!!

Alexandra P.

 πριν από 4 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
 
Φαίνεται υπέροχη και λαχταριστή!!!
Μου αρέσει πολύ το σχέδιο με τα δέντρα που έφτιαξες επάνω!!
Καλό μήνα Θάλεια!!!


  
 
 · 
 
Απάντηση
 
Ευχαριστώ πολύ Αλεξάνδρα μου. Καλό μήνα να έχουμε!!! Πολλά φιλιά!!

Eleni K (Romantique Jardin)

 πριν από 4 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
 
Μμμμμ!!!!!!!
Ότι πρέπει με καφεδάκι, ειδικά μετά από το Χριστουγεννιάτικο "τσιμπούσι"!!!!!!!!!
Ζωγραφίσατε πάλι!!!!!!!:))

Καλό μήνα κορίτσια♥♥♥& πολλά-πολλά φιλιά!!!!!!!!!!


  
 
 · 
 
Απάντηση
 
Ευχαριστούμε πάρα πολύ Ελένη μου. Πολλά φιλάκια και καλό μήνα !!!

Marie-Anne Barelier-Synodinou

 πριν από 4 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
 
Λαχταριστή η τούρτα σου, Θάλεια μου!!! Τρελαίνομαι για οτιδήποτε έχει  γεύση καφέ!!!!!
Γειά στα χεράκια σας, μαμά και κόρη!!!!
Φιλάκια και καλό μήνα!!!!!!!!!!


  
 
 · 
 
Απάντηση
 
Ευχαριστούμε πάρα πολύ. Πολλά φιλάκια  και καλό μήνα να έχουμε!!!!!!

Mary Deco

 πριν από 4 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
 
Μου αρέσει πολύ η γεύση του καφέ στα γλυκά!! Η τούρτα φαίνεται πεντανόστιμη και το ντεκόρ της είναι φανταστικό!!! Μπράβο σε μαμά και κόρη!!!


  
 
 · 
 
Απάντηση
 
Ευχαριστούμε πολύ Μαίρη μου. Της Γεωργίας δεν της άρεσε πολύ η έντονη γεύση του καφέ και άλλη φορά θα βάζω ένα μόνο φακελάκι. Στη διακόσμηση πάντως έβαλε το χεράκι της. Καλό μήνα και πολλά φιλιά!!

spoon stories

 πριν από 4 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
 
Νόστιμη και η γεύση του καφέ πάντα με ελκύει..αλλά η εμφάνιση της είναι τόσο καλλιτεχνική, σαν πίνακας!! Φιλιά Θάλια μου !!
+
 
2
3
2
  
 
 · 
 
Απάντηση
 
Ευχαριστώ πολύ Λίλια μου. Πολλά φιλιά και καλό μήνα!!!

Christina Makri

 πριν από 4 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
 
Λατρεύω τον νεσκαφέ πίνω πολλά φλυτζάνια κατά την διάρκεια της ημέρας και το βράδυ γιατί με ηρεμεί (ναι ναι καλά ακούσατε).  Οπότε η τούρτα σου Θάλεια μου αν καταφέρω να την φτιάξω όπως εσύ θα είναι αγαπημένη μου γεύση.  Όσο για την διακόσμηση δείχνει υπέροχη!  Καλή εβδομάδα και καλή συνέχεια σε ότι κάνεις!


  
 
 · 
 
Απάντηση
Επεξεργασία
 
Ευχαριστώ πολύ Χριστίνα μου. Αντίθετα της κόρης μου δεν της άρεσε και πολύ η γεύση του νες καφέ οπότε την επόμενη φορά θα βάλω ένα φακελάκι μόνο αντί για δυο. Καλή εβδομάδα, φιλιά πολλά!!

VERA

 πριν από 4 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
 
Ένα κομματάκι από το έργο τέχνης σου, θα το έτρωγα με περίσσεια ευχαρίστηση! να σαι καλά Θάλεια μου, να μας τρατάρεις τέτοια ωραία γλυκά!


  
 
 · 
 
Απάντηση

One team Four seasons μέσω Google+

 πριν από 4 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 


  
 
 · 
 
Απάντηση

Ο χρήστης Zina Z μοιράστηκε αυτό το στοιχείο μέσω Google+

 πριν από 4 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
 
+
 
3
4
3
  
 
 · 
 
Απάντηση

Συνολικές προβολές σελίδας