ΖΩΓΡΑΦΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ από τη Θάλεια και τη Γεωργία - Painting Diy Photography

Select Language

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Μεταμορφώσεις και αλλαγές!



Καλό μήνα!!!Ετοιμάσατε το σπίτι για τις γιορτές?Εγώ έχω αρχίσει να στολίζω, αλλά πριν σας δείξω τον στολισμό θα ήθελα να σας δείξω κάποιες αλλαγές που έχω κάνει στο σπίτι εδώ και λίγο καιρό, έτσι, για να αλλάξει η ψυχολογία μας λιγάκι. Σήμερα θα σας δείξω τις αλλαγές που έκανα στην είσοδο του σπιτιού μας.


Η είσοδος ήταν όπως την βλέπετε στην φωτογραφία αριστερά που την τράβηξα πέρσι τα Χριστούγεννα.


 Το καλοκαίρι έβαψα τους τοίχους λευκούς όπως ήθελε η Γεωργία γιατί το χρώμα μας είχε κουράσει.Στη συνέχεια  έβαψα με μαύρη γυαλιστερή λαδομπογιά τα κάγκελα της σκάλας ενώ πριν ήταν ματ και πρόσθεσα μεταλλική ασημένια μπογιά σε κάποια σημεία για να δώσω λίγη λάμψη και να σπάσω την μονοτονία του μαύρου.Ωραία μέχρι εδώ αλλά από έπιπλα τι κάνουμε?  Λεφτά δεν υπάρχουν για αγορές οπότε έπρεπε να σκεφτώ να κάνω κάτι με πράγματα που είχα.




Αυτό το παλιό τραπέζι ήταν κάποτε στο πατρικό σπίτι του συζύγου. Το είχα δείξει στην ανάρτηση Ανακαίνιση Πατρικού . Τότε το είχα πριονίσει στα δυο για να τοποθετήσω απάνω στο μικρότερο κομμάτι ένα ηλεκτρικό κουζινάκι.Το ψηλότερο κομμάτι το είχα κρατήσει μήπως μου χρειαστεί κάπου και να που τώρα ήρθε η ώρα.Θα το έκανα σκαμπό, θα το έβαζα στην θέση της ομπρελοθήκης και έτσι θα μπορούσαμε να καθόμαστε εκεί πάνω για να φοράμε τα παπούτσια μας. Το αρχικό σχέδιο ήταν να μείνει σκέτο στο φυσικό του χρώμα και να το στολίζω με κάποιο πλεκτό αλλά όσο κι αν προσπάθησα να τρίψω το ξύλο, ο κόπος μου ήταν μάταιος. Το ξύλο ήταν τόσο ποτισμένο με λάδι, που δεν έβγαινε με τίποτε. Κατάφερα να καθαρίσω μόνο τα πόδια. Με έπιασε απελπισία αλλά τότε σκέφτηκα να το ντύσω από πάνω για να μην φαίνεται.Θυμήθηκα ότι κάπου είχα φυλαγμένο ένα πολύ παλιό μαξιλάρι που δεν χρησιμοποιούσα. Το βρήκα και με χαρά είδα ότι ταίριαξε ίσα ίσα.













Τοποθέτησα το μαξιλάρι πάνω στο ξύλο αφού πρώτα έστρωσα ένα κομμάτι νάυλον για να μην ποτίσει από το λάδι.Μετά το κάλυψα με ένα κομμάτι από παλιό λευκό σεντόνι, που είχε τρυπήσει και δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί πια.Στερέωσα το πανί σφιχτά στο κάτω εσωτερικό μέρος του ξύλου με πινέζες και το σκαμπό μου πήρε μορφή.








Το σκαμπό πήρε τη θέση του δίπλα στην σκάλα αλλά τώρα χρειαζόμουν ένα έπιπλο για να το βάλω κάτω από τον παλιό καθρέφτη της προγιαγιάς μου. Το παλιό κομοδίνο που είχα τοποθετήσει κάποτε εκεί προσωρινά (ουδέν μονιμότερο του προσωρινού) έπρεπε να φύγει. Σκέφτηκα τότε ότι κάπου είχα φυλαγμένο ένα παλιό έπιπλο για τηλεόραση. Είπαμε ότι δεν πετάμε τίποτε. Με χαρά είδα ότι είχε το ύψος και πλάτος που ήθελα. Τέλεια!
























 Έβαψα τα καφέ σημεία με ακρυλικό μαύρο χρώμα γιατί δεν μου άρεσε έτσι όπως ήταν και πέρασα με λούστρο.
Κάποια στιγμή μετά τις γιορτές θα το περάσω από πάνω με υγρό γυαλί, ιδέα που πήρα από την αγαπημένη μας Χριστίνα του
 Art Decoration and Crafting  που κάθε φορά μας αφήνει άφωνους με τα υπέροχα πράγματα που δημιουργεί!



Στο έπιπλο τοποθέτησα σε κουτιά όλα τα παπούτσια της Γεωργίας για να μπορεί να τα βρίσκει εύκολα.



Από πάνω έβαλα κάποια διακοσμητικά. Το φανάρι που φαίνεται στην φωτογραφία είπα να μην το αφήσω σκέτο. Το στόλισα με ένα κορδόνι - πιάστρα για κουρτίνα που δεν το χρησιμοποιούσα πια. Πάνω στο έπιπλο επίσης έβαλα και κάποιες πέτρες που είχαμε στολίσει με την Γεωργία πριν χρόνια κολλώντας λουλούδια από γυαλιστερό χαρτί.








Στον απέναντι τοίχο έβαλα την ομπρελοθήκη που ήταν πριν στο σημείο που τοποθέτησα το σκαμπό. Όπως ήταν μου φαινόταν πολύ αδιάφορη, έτσι την έβαψα μαύρη και πάνω στο ξύλο κόλλησα αυτοκόλλητο με λεοπάρ σχέδιο. Το χαλί που φαίνεται είναι επιλογή της Γεωργίας.















                                       










                             

 Αυτά για την ώρα. Να περνάτε όμορφα και καλές ετοιμασίες για τις γιορτές!

                                     

                                                  

                                                                   Πολλά φιλιά    



                                                             Θάλεια




26 σχόλια
Προσθέστε ένα σχόλιο ως Thalia TzellouΚορυφαία σχόλια


Stream

My home My memories (Eleana)
 πριν από 3 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
Ένα έχω να πω... Η μία συμπληρώνει την άλλη!! Κάνετε φοβερή ομάδα μάνα και κόρη!! :)) Μου αρέσει πάρα πολύ!! Πραγματικά με δύο τρεις μετατροπές και άλλαξε όλος ο χώρος και νομίζω πως ακόμα και η συλλογή από τα πορσελάνινα πιάτα στο τοίχο δείχνουν διαφορετικά και αναδεικνύονται! Χίλια μπράβο!! Θέλω και εγώ σκαμπό για την είσοδο.. χαχαχα αυτό που η μπλογκο σφαιρα μας ξεσηκώνει, πρέπει να το προσέξουμε!! ;)) Πολλά πολλά φιλιά και στις δύο! 
  
 · 
Απάντηση

Thalia Tzellou
πριν από 3 χρόνια
  
Χα χα,  Ελεάνα μου φοβάμαι πως η κατάσταση με την μπλογκόσφαιρα είναι πλέον μη αναστρέψιμη. Δεν φταίμε εμείς,  εσείς φταίτε με τα καλούδια που μας δείχνετε και μας ξεσηκώνετε! Για το σκαμπό το ήθελα απο καιρό για να καθόμαστε να φοράμε τα παπούτσια μας, αλλά δεν έβρισκα κάτι να ταιριάζει. Είχα βάλει μια καρέκλα εκεί παλιά αλλά έδειχνε χάλια. Τα πιάτα τα άλλαξα λιγουλάκι χι χι. Εβγαλα κάποια μικρούλια και έβαλα στη θέση τους δυο πιο μεγάλα και έδειξαν πολύ καλύτερα.  Πολλά πολλά φιλάκια και από μας και να έχεις έναν υπέροχο Δεκέμβριο!!!





VERA
 πριν από 3 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
Τι όμορφα όλα Θάλεια μου!!! μπράβο για τις μικρέε αλλά καθοριστικές αλλαγές!! Μοιάζει η είσοδος μεγαλοπρεπής και πρέπει να σου πω οτι ερωτεύτηκα τη σκάλα σας!! Ο τι πρέπει για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση!! Καλημέρα!!!!
  
 · 
Απάντηση


Thalia Tzellou
πριν από 3 χρόνια
  





Ευχαριστώ πάρα πολύ Βέρα μου! Πραγματικά η σκάλα είναι ότι πρέπει για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Φιλάκια πολλά και να έχεις έναν υπέροχο μήνα!!



Christina Makri
 πριν από 3 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
Πάααααααααρα πολύ ωραίος έγινε ο χώρος της εισόδου!  Πολύ πιο αέρινος φαίνεται και ευρύχωρος.  Φυσικά να δώσω συγχαρητήρια για την μεταμόρφωση του τραπεζιού σε σκαμπό, ξέρεις πόσο λατρεύω αυτές τις μεταμορφώσεις αλλά και για το animal print ριχτάρι.  Φιλιά και καλό μήνα και στις δυό σας :)
  
 · 
Απάντηση

Thalia Tzellou
πριν από 3 χρόνια
  
Ευχαριστώ πάρα πολύ Χριστινάκι! Τις δικές σου πάντως τις μεταμορφώσεις δεν τις φτάνει κανείς!!  Το ριχτάρι δυστυχώς δεν είναι ριχτάρι αλλά ένα μεγάλο κομμάτι ύφασμα που το είχα πάρει παλιά από την Αθήνα με 3 Ευρώ το μέτρο.  Ενα χρόνο περιμένει το κακόμοιρο να ραφτεί (το μισό θα χρησιμοποιηθεί ως ριχτάρι και το άλλο μισό θα γίνει φουλάρι) αλλά που να αποφασίσω να το ράψω. Μισώ το ράψιμο και ξεχνώ να αγοράσω και την αράχνη που θα με σώσει. Φιλάκια πολλά πολλά και καλό μήνα!!!




to e - periodiko mas official
 πριν από 3 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
Θάλεια, μεγαλούργησες πάλι! Μπράβο, τι όμορφες αλλαγές! Έγινε πιο κομψός ο χώρος τώρα!
Καλό μήνα φίλη αγαπημένη, να περάσετε υπέροχες γιορτές και να χαίρεστε την Γεωργία σας!
Τα φιλιά μας και την αγάπη μας και στις δυο σας! :-*
+
3
4
3
  
 · 
Απάντηση

Thalia Tzellou
πριν από 3 χρόνια
  
Ευχαριστώ πάρα πολύ Μαρίνα μου. Προσπαθώ να αλλάξω το σπίτι με πράγματα που ήδη έχω. Φιλάκια πολλά , να περάσετε και σεις υπέροχες γιορτές και να έχετε έναν πολύ όμορφο μήνα! Θα πάω να δω τώρα τις δικές σου αναρτήσεις που έχω μέρες να μπω και ειδικά ένα κείμενο σου που μου είπε η Γεωργία για κάποιον καπετάνιο, αν κατάλαβα καλά. Το έχει διαβάσει μου είπε αμέτρητες φορές και κάθισε και το αντέγραψε όλο για να το έχει γιατί το λάτρεψε.  Εγώ δεν αξιώθηκα να μπω να το δω ακόμη. Εχεις την αγάπη μας και τα φιλιά μας!!


Kiki Aposeki
 πριν από 2 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
Πανέμορφη η γωνιά σου!!! Όταν κάνεις κάτι με αγάπη φαίνεται τελικά!!! Καλή συνέχεια!!!


  

Katrina k.r.
 πριν από 2 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
Πω πω τέλεια!!!!!!!
  
 · 
Απάντηση

Christina Petaloti
 πριν από 3 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
Ένα απλό χρώμα τι διαφορά κάνει βρε παιδί μου! Πάρα πολύ ωραία όλα. (την καρδιά όμως μου την έκλεψε πραγματικά το πατρικό. Ειδικά η ξύλινη η σοφίτα. Εκεί θα την έπεφτα συνέχεια!)
  
 · 
Απάντηση 

Ο χρήστης 

Dimitra Decorasylum 

μοιράστηκε αυτό το στοιχείο μέσω Google+
 πριν από 3 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
+
3
4
3
  
 · 
Απάντηση



Dimitra Decorasylum
 πριν από 3 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
Γεια στα χέρια σου Θάλεια μου! Μεταμορφώνεις ό,τι πιάνεις και το αναδεικνύεις! Πολύ όμορφες οι ανανεώσεις σας, τώρα περιμένουμε και τα γιορτινά σας! Καλές Γιορτές & φιλιά πολλά :*
  
 · 
Απάντηση



Katerina Konstantinou
 πριν από 3 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
Τέλεια Θάλεια μου! Έγινε πανέμορφος ο χώρος! Πολύ ζήλεψα την ανανέωση στα κάγκελα της σκάλας! Μήπως να έρθεις μία βόλτα να περιλάβεις και τα δικά μας που είναι χάλια? χιχι
  
 · 
Απάντηση



ntina nt
 πριν από 3 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
Θάλεια μου απίστευτο πως με παλιά και ξεχασμένα πράγματα έκανες μια τέτοια μεταμόρφωση! Μπράβο, είναι απίστευτο και το σκαμπουδάκι και το τραπεζάκι αλλα και η ομπρελοθήκη τέλεια!
  
 · 
Απάντηση

Mary Deco
 πριν από 3 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
Πραγματικά άνοιξε ο χώρος! Έγινε πιο αεράτος και κομψός! Τέλεια η ιδέα του τραπεζιού-σκαμπό και υπέροχη και η συλλογή σου με πιάτα! Καλές γιορτές και περιμένουμε και τη συνέχεια! :)
  
 · 
Απάντηση



metaxia nikolopoulou
 πριν από 3 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
Θάλεια το έχεις κάνει φανταστικό το σπιτάκι σου!!!  και αυλή σου υπέροχη έγινε ,ζωγραφίζεις πολύ ωραία.Περιμένουμε τα Χριστουγεννιάτικα ,καλή συνέχεια!!!καλό μήνα!!!
  
 · 
Απάντηση

Stella Christomoglou (Νεφέλη)
 πριν από 3 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
Πολύ όμορφες είναι οι αλλαγές που έκανες!!!
Οι αλλαγές ακόμα κι αν είναι μικρές μας ανανεώνουν!!!
Μπράβο!!!
Καλό μήνα!!
Φιλάκια!!!
  
 · 
Απάντηση



Rena
 πριν από 3 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
Τα κάνεις όλα με τόση όρεξη και αυτό φαίνεται!!!!!!!Είναι όλα υπέροχα και τόσο φιλόξενα!!!!!!
Φιλάκια πολλά!!!!!
  
 · 
Απάντηση 

Ο χρήστης Rena μοιράστηκε αυτό το στοιχείο μέσω Google+
 πριν από 3 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
  
 · 
Απάντηση

Eleni Flogera
 πριν από 3 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
Πολύ ωραίες οι αλλαγές που κάνατε, άλλαξε ο χώρος και δώσατε ένα πολύ ωραίο στιλ.
Φιλάκια και καλή συνέχεια!
  
 · 
Απάντηση



litsa tzika
 πριν από 3 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
τι υπέροχες μεταμορφώσεις!συγχαρητήρια!!
  
 · 
Απάντηση

Iris Mamaseyez
 πριν από 3 χρόνια  -  Μοιράστηκε ιδιωτικά 
 
Συγχαρητηρια πολλά και στις δύο σας πάντα! Μαζί μεγαλουργειτε!!! Είναι ωραίο να αλλάζουμε ότι δεν μας αρέσει.. αλλάζει αυτόματα και ο χώρος και η διάθεση μας!!! Να περάσετε όμορφα κούκλες!!! Φιλάκια πολλά ❤
+
2
3
2
  
 · 
Απάντηση

maria nikol liakopoulou
 πριν από 3 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
Θάλεια μου μαζί με τη Γεωργία σε έχω συνηθισει και έχω να σας πω ότι οι αλλαγές γενικώς στο σπίτι μου αρέσουν πολύ !!! Σε σένα μου αρέσει ότι αξιοποιείς τα πάντα και ανέξοδα αλλάζεις το χώρο σου !!! Καλή συνέχεια με ότι κάνεις !!! Τα φιλιά μου και στις δυο
  
 · 
  Zina Z


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας