ΖΩΓΡΑΦΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ από τη Θάλεια και τη Γεωργία - Painting Diy Photography

Select Language

Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Ένα αλλιώτικο στεφάνι.




                               Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη!  Να έχετε έναν υπέροχο Μάη!
 Επιστρέφω στο μπλογκ μετά από απουσία τεσσάρων μηνών και ομολογώ ότι μου έλειψε πολύ όπως μου έλειψαν και οι αγαπημένες μου φίλες bloggers που δύσκολα μάθαινα νέα τους. Ο λόγος είναι ότι αντιμετώπισα κάποια προβλήματα υγείας. Αμέσως μετά την πρωτοχρονιά πέρασα μια άσχημη γρίπη και είχα φοβερό πονοκέφαλο για πολλές συνεχόμενες ημέρες. Στην αρχή το απέδιδα στην γρίπη αλλά μετά άρχισα να ανησυχώ γιατί μέρα με τη μέρα ο πονοκέφαλος δυνάμωνε και έχανα και την όρασή μου. Δεν σας κρύβω ότι σκεπτόμουν τα χειρότερα. Οι γιατροί δεν έβρισκαν κάτι, μου πρότειναν μαγνητική, μέχρι που η αδελφούλα μου μου ζήτησε να μετρήσω την πίεσή μου.  Ήταν στα ύψη. Τα μάτια μου είχαν τελικά εσωτερική αιμορραγία λόγω υψηλής πίεσης σε συνδυασμό με πολύ βήχα γι αυτό δεν έβλεπα καλά για μήνες. Τώρα με τα σχετικά φάρμακα επιτέλους  είμαι αρκετά καλά και επανέρχομαι.



Θέλω να σας δείξω ένα ανοιξιάτικο στεφάνι που έκανα πριν λίγο καιρό  από  κλαδιά της κληματαριάς που έχουμε στον κήπο μας.
Πήρα ένα πολύ μακρύ κλαδί το τύλιξα και το έδεσα σε κάποιες μεριές με σπάγκο έτσι ώστε να πάρει το σχήμα που ήθελα.
Στη συνέχεια έβαλα πινελιές από διάφορα ακρυλικά χρώματα και όταν στέγνωσε το πέρασα με λούστρο πέτρας.

Θέλησα να κρεμάσω κάποια στολίδια στο στεφάνι και σκέφτηκα κάποιες παλιές χριστουγεννιάτικες μπάλες που είχα σε χρώμα ασημί που σε πολλά σημεία είχε χαλάσει από τα χρόνια. Τις πέρασα με λευκό ακρυλικό χρώμα και όταν στέγνωσε ζωγράφισα τυχαία λουλούδια σε διάφορα χρώματα και πέρασα από πάνω βερνίκι πέτρας για να γυαλίσουν και να προστατευτούν τα χρώματα. (Για τα τσαπατσούλικα λουλούδια που μοιάζουν με μουντζούρα δείξτε λίγη κατανόηση, χι χι, όπως είπαμε σχεδόν δεν έβλεπα.)Οι μπαλίτσες όμως δεν μου έφταναν και έτσι πήρα καρπούς που είχα μαζέψει παλιότερα από Μανόλιες στην πλατεία του Διστόμου, τους πέρασα με μπόλικη λευκή μπογιά και νωπούς ακόμη τους ταμπόναρα με πινέλο βουτηγμένο σε κόκκινο, κίτρινο και μπλε χρώμα. Κατόπιν πέρασα βερνίκι.



Τις μπάλες και τους καρπούς τα κρέμασα στο στεφάνι με κορδέλες που είχα σε διάφορα χρώματα, στερέωσα στο κλαδί μια πεταλούδα και στην κορυφή έδεσα έναν φιόγκο από τούλι. Είχα σκεφτεί να χρησιμοποιήσω κάποιο ύφασμα αλλά επειδή το στεφάνι θα το τοποθετούσα στην είσοδο του σπιτιού που την χτυπάει η βροχή το ύφασμα βρεγμένο θα έδειχνε άσχημα ενώ το τούλι στεγνώνει πολύ γρήγορα.







*********************************************************************************

Φίλη μου που είδε το στεφάνι στην πόρτα μου ζήτησε να της φτιάξω ένα.Δεν είχα τόσο μεγάλο κλαδί κληματαριάς και τελικά ευτυχώς βρήκα και χρησιμοποίησα δύο μικρότερα. Επίσης δεν είχα άλλες παλιές χριστουγεννιάτικες μπάλες οπότε σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω μπάλες από φελιζόλ τις οποίες έβαψα λευκές και στη συνέχεια ζωγράφισα τα αφηρημένα λουλουδάκια μου και πέρασα με βερνίκι πέτρας που αντέχει στις καιρικές συνθήκες και δεν κιτρινίζει εύκολα. Για να βάψω τις μπάλες τις στερέωσα σε καλαμάκια ξύλινα (για σουβλάκια) και τέλος στο σημείο που τις τρύπησα πέρασα κατόπιν σύρμα για να μπορώ να τις κρεμάσω.












                            Φιλιά πολλά και να περνάτε πάντα όμορφα!!


                                                                                 Θάλεια   

Αναρτήθηκε από 

33 σχόλια

Κορυφαία σχόλια
 
 

Stream


My home My memories (Eleana)

 πριν από 2 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
 Πάρα πολύ ωραία και τα δύο στεφανάκια, και εγώ θα ζήλευα!! ;) Αν και θα σου πω ότι εντυπωσιάστηκα με το βάψιμο των καρπών και προσπαθούσα να καταλάβω από την πρώτη φωτογραφία τι ήταν αυτό και αν ήταν σχέδιο ντεκουπαζ!! 
Θάλεια μου με το άλλο θέμα τα είπαμε σε κάποια φάση, ελπίζω να είσαι καλύτερα τώρα!! Πολλά πολλά φιλιά!!
 
 
Απάντηση
Ελεάνα μου αυτούς τους καρπούς τους είχα μαζέψει πέρυσι και τους κρατούσα μέχρι να δω τι θα τους κάνω. Εχω κι άλλους χι χι και σκέφτομαι να τους γεμίσω με γκλίτερ για τα Χριστούγεννα ή να τους ψεκάσω με χρυσό και ασημί σπρέι για να δω πως θα δείχνουν. Για το θέμα της υγείας μου ευτυχώς ρυθμίστηκε η πίεση και ευτυχώς, επιτέλους βλέπω αρκετά καλά. Φιλάκια πολλά Ελεάνα μου και να περνάς υπέροχα!!


ΧΑΡΑ ΘΕΟΔΩΡΙΤΣΗ

 πριν από 2 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
 
Θάλεια μου θα σου ευχηθώ κατ αρχάς ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ κι ΑΓΥΡΙΣΤΑ! φαίνεται το 2016 μας επισκέφθηκε με κακούς σκοπούς κι εσένα κι εμενα. Ευτυχώς που τα ξεπεράσαμε και αρχίσαμε να δημιουργούμε ό,τι ευχαριστεί την ψυχή μας!
ΣΟυ εύχομαι το πρωτο σου τούτο έργο νάναι γούρικο για τη συνέχεια
Είναι άκρως ευρηματικό και καλόγουστο!
Φιλάκια πολλά απο μία συμπάσχουσα και ΠΕΡΑΣΤΙΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ, ΝΑ ΠΡΟΣΈΧΕΙς ΔΙΠΛΆ ΤΩΡΑ.
 


 
 
Απάντηση

Χαρά μου πραγματικά το 2016 δεν μας μπήκε καθόλου καλά αλλά εύχομαι κι εγώ περαστικά και αγύριστα όπως λες και πρέπει να προσέχουμε πολύ τον εαυτό μας. Εγώ δεν πρόσεχα καθόλου και είχα να πάω σε γιατρό 12 χρόνια, από τότε που περίμενα την Γεωργία μου. Να είσαι καλά και εσύ Χαρά μου και να δημιουργείς και να προσέχεις και εσύ πολύ πολύ. Φιλάκια πολλά από την συμπάσχουσά σου !!


ntina nt

 πριν από 2 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
 Χριστός Ανέστη Θάλεια μου! Υπεροχο και άκρως κοριτσίστικο το στεφάνι σου! Πολυ μ'αρέσει! Χαίρομαι που την ξεπέρασες την περιπέτεια με την υγεία σου, από δω και πέρα μόνο υγεία εύχομαι! (και πολλές όμορφες κατασκευές!)
 


 
Απάντηση
Ευχαριστώ πάρα πολύ Ντίνα μου! Από υγεία τώρα είμαι καλά, ας είναι καλά τα χάπια για την υπέρταση. Φιλάκια πολλά!!


Katerina Konstantinou

 πριν από 2 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
Υπέροχο Θάλεια μου! Πολύ χαίρομαι που σε ακούω καλύτερα! Να περνάς υπέροχα και να προσέχεις!
 


  
Απάντηση
Κατερίνα μου ευτυχώς είμαι καλά τώρα. Φιλάκια πολλά και να περνάτε κι εσείς πολύ όμορφα!!


Μαμά Μαρία by anthomeli

 πριν από 2 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
 Χρόνια πολλά σου εύχομαι πάντα με υγεία.Το στεφάνι σου μου άρεσε πάρα πολύ γιατι έγινε με μεράκι και είναι ιδέα που πραγματοποιήθηκε με απλά πράγματα ,αλλά με ιδιαίτερο τρόπο.Όσο απλό φαίνεται τελικά έχει την δουλίτσα του!
 
 
 
Απάντηση
Χρόνια πολλά με υγεία Μαρία μου! Στο στεφάνι με παίδεψαν ιδιαίτερα τα κλαδιά που για να τους δώσω ένα ικανοποιητικό σχήμα έπρεπε να τα βρέξω γιατί ήταν πολύ ξερά. Φιλάκια πολλά και να περνάς όμορφα!!


Marie-Anne Barelier-Synodinou

 πριν από 2 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
Χρόνια πολλά, Θάλεια μου! Αληθώς Ανέστη!!!  Εύχομαι να είσαι πλέον καλά και να πέρασε όλη η ταλαιπωρία που τράβηξες. 'Ατιμη η υπέρταση...να την προσέχεις!   Το στεφάνι σου είναι σκέτη γλύκα με τα  ωραία χρώματά του, τις μπάλες και τους καρπούς της μανόλιας!  Και του χρόνου!!!  Πολλά φιλάκια!!!!
 


 
 
Απάντηση
Ευχαριστώ πολύ Μαριάνα μου. Τώρα με τα χάπια μια χαρά είμαι αλλά τελικά είναι πολύ ύπουλη η υπέρταση και δυστυχώς δεν είχα μετρήσει ποτέ την πίεσή μου. Φιλάκια πολλά!!


metaxia nikolopoulou

 πριν από 2 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!Θάλεια μου και καλό μήνα.Μας έλειψες !!ευχομαι περαστικά και σιδερένια .Εγώ νόμιζα πως θα δουλευες,δεν πηγε ο νους μου σε θέματα υγείας.Να προσέχεις  κορίτσι μου !!Το στεφάνι σου έγινε πολύ όμορφο !!και του χρόνου να είσαι καλά !πολλά φιλιά και να χαίρεσαι το κοριτσάκι σου!!
 


 
 
Απάντηση

Χρόνια πολλά Μεταξία μου και σε ευχαριστώ πολύ! Τώρα προσέχω όσο μπορώ αλλά τελικά σε καλό μου βγήκε όλη η περιπέτεια γιατί δεν ξέρεις πόσο εκτίμησα πράγματα που τα θεωρούσα δεδομένα. Φιλάκια πολλά και καλό μήνα!


spoon stories

 πριν από 2 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
 Άργησες αλλά έφερες το χρώμα και την ομορφιά βρε Θάλια μου!Σου εύχομαι περαστικά, να προσέχεις και να είσαι πιο συχνά μαζί μας από δω και πέρα!Φιλιά στη Γεωργία:*
 
 
Απάντηση
Σε ευχαριστώ πολύ Λίλια μου! Εχεις πολλά πολλά φιλιά και από μας!


Ariadne Skyrianidou

 πριν από 2 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
 Περαστικά σου, εύχομαι ότι καλύτερο!Εμείς εδώ είμαστε δεν μας έχασες don't worry! Πολύ όμορφα τα στεφάνια σου!AriadnefromGreece!
 
 
Απάντηση
Ευχαριστώ πολύ Αριάδνη μου! Πάντως μου έλειψε που δεν μάθαινα νέα σας. Πολλά φιλάκια!


maria nikol liakopoulou

 πριν από 2 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
Χρόνια πολλά Θάλεια μου και καλό μήνα να σου ευχηθώ !!! Οντως είχες χαθεί και αναρωτήθηκα αν είστε καλά (που θα πάει το μυαλό!!!) και λυπάμαι που πέρασες αυτή τη δοκιμασία !!! Ευτυχώς που πέρασαν όλα και να προσέχεις γιατί σαν την υγεία μας δεν έχει !!Ομορφα στεφάνια με τη δική σου πινελιά!!
Φιλάκια πολλά και σε σένα και στη Γεωργία
 
 
Απάντηση

Thalia Tzellou 
  Χρόνια πολλά Νικόλ μου και καλό μήνα! Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόσεχα και δεν πήγαινα ποτέ σε γιατρό αλλά έχεις δίκιο, πρέπει να προσέχουμε την υγεία μας πάνω απ' όλα. Εχεις πολλά φιλάκια κι από μας!!!


Eleni Flogera

 πριν από 2 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
 -  Σε σίγαση
 Χρόνια πολλά Θάλεια μου και καλό μήνα!
Τελικά βαμμένες με αυτά τα απαλά χρώματα οι μπάλες ταιριάζουν σε ένα ανοιξιάτικο στεφάνι.
Περαστικά σου και φιλάκια πολλά!
 


 
Απάντηση
Χρόνια πολλά Ελένη μου, σε ευχαριστώ πολύ! Πολλά φιλάκια και καλό μήνα να έχουμε!


Christina Petaloti

 πριν από 2 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
 Γεια σου Θάλεια μου!! Αληθώς Ανέστη! Σιδερένια. Χαίρομαι που σε βλέπουμε πάλι! Φιλάκια!
 


 
 
Απάντηση
Χριστίνα μου αληθώς ανέστη, μου λείψατε πολύ. Πολλά πολλά φιλάκια


Maria Pirgianaki

 πριν από 2 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
θάλεια μου αρχικά να σου ευχηθω Χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη.Λυπήθηκα πολύ που πέρασες όλη αυτή την ταλαιπωρία με την υγεία σου,ευτυχώς όμως που βρέθηκε η αιτία και το αντιμετωπίζεις.Σου εύχομαι σιδερένια.Όσο για το στεφάνι σου είναι πραγματικά τόσο μα τόσο ωραίο,θα έλεγα καλλιτεχνικό...ταφιλιά μου και πάντα με υγεία!
 
 
 
Απάντηση
Χρόνια πολλά Μαρία μου, αληθώς ανέστη! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Φιλάκια πολλά και καλό μήνα να έχεις

Ο χρήστης Maria Pirgianaki μοιράστηκε αυτό το στοιχείο μέσω Google+

 πριν από 2 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
 
 
Απάντηση


ΤΕΤΑ ΑΚΡΙΏΤΟΥ

 πριν από 2 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
 Πρωτότυπο αν και σχετκά λιτό αλλά πανέμορφο!
 


 
 
 
Απάντηση


Mia Petra

 πριν από 2 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
 Και του χρόνου με Υγεία, κορίτσια μου γλυκά και όμορφα!!!
 
 
 
Απάντηση


Ο χρήστης Zina Z μοιράστηκε αυτό το στοιχείο μέσω Google+

 πριν από 2 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
 
 · 
 
Απάντηση


Zina Z

 πριν από 2 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
 Φοβερο!!!!! απλά υπέροχο Θάλεια!
 
 
Απάντηση


Ο χρήστης spoon stories μοιράστηκε αυτό το στοιχείο μέσω Google+

 πριν από 2 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
 
 


  
 
 · 
 
Απάντηση


Ο χρήστης Καλλιτεχνικες Δημιουργιες μοιράστηκε αυτό το στοιχείο μέσω Google+

 πριν από 2 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας