ΖΩΓΡΑΦΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ από τη Θάλεια και τη Γεωργία - Painting and Crafting

Translate

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ. ΕΙΜΑΙ Η ΘΑΛΕΙΑ, ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ, ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΜΑΜΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ. ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ Η ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ, ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ-ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ. ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΧΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ, ΠΗΛΟ, ΥΦΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ. ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG ΘΑ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΜΑΣ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΣΤΟ thtzellou @hotmail.gr ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK "ΘΑΛΕΙΑ ΤΖΕΛΛΟΥ"

Τρίτη, 19 Αυγούστου 2014

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΠΑΤΡΙΚΟΥ, ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

       
  Εδώ και αρκετές μέρες προσπαθώ να ανακαινίσω το πατρικό σπίτι του συζύγου μου, μόνη μου και με περιορισμένα  τα οικονομικά. Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν δεν έχω τη δυνατότητα να κάνω ριζικές αλλαγές ούτε να αλλάξω έπιπλα. Το σπίτι είναι αυτό που φαίνεται στη φωτογραφία πνιγμένο από το αμπέλι και την πικροδάφνη. Έμεινε για χρόνια σχεδόν ακατοίκητο, καθώς χρησιμοποιούταν ελάχιστα μόνο στις διακοπές  και εδώ και λίγα χρόνια ερήμωσε πλέον λόγω θανάτου του πεθερού μου. Συνάντησα μεγάλες δυσκολίες στην προσπάθειά μου να το βάψω. Οι τοίχοι ήταν σαθροί από την υγρασία και τα κουφώματα σάπια, κανονικά ήθελαν αλλαγή. Έκανα ότι μπορούσα, με δεδομένο ότι δεν είμαι μάστορας. Αυτοσχεδίασα και να το αποτέλεσμα.

Αριστερά βλέπετε το καθιστικό. Τα πάντα εδώ ήταν μαυρισμένα από τον καπνό της σόμπας με ξύλα, οπότε όλα έπρεπε να πλυθούν και οι τοίχοι να βαφούν.    Τους έβαψα πάλι λευκούς αλλά ο τοίχος με το παράθυρο ήταν τόσο καπνισμένος που ενώ πέρασα αρκετά χέρια μπογιά το αποτέλεσμα δεν με ικανοποιούσε. μου φαινόταν γκρι. Η Γεωργία πρότεινε να βαφεί με απαλό πορτοκαλί χρώμα για να δώσει έναν χαρούμενο τόνο στο δωμάτιο  και να καλυφθει το γκρι και νομίζω ότι είχε δίκιο.                                                                                                      


Άλλαξα επίσης διάταξη στα έπιπλα για να ανοίξει ο χώρος.
*********************************************************************************

Εδώ είναι η κρεβατοκάμαρα και ο χώρος με την μεγαλύτερη δυσκολία. Το κρεβάτι ήταν κολλημένο στον τοίχο και δίπλα η ντουλάπα, πολύ στριμωγμένα όλα .                                                                                                                                                          


                             


Το κομοδίνο δεν χωρούσε δίπλα στο κρεβάτι αλλά ήταν στον απέναντι τοίχο πίσω από την πόρτα, δίπλα σε ένα άλλο έπιπλο που δυσκόλευε το άνοιγμα του παραθύρου.


  Σκέφτηκα να αλλάξω την διάταξη των επίπλων και να μετακινήσω την ντουλάπα στο βάθος του δωματίου αλλά ποιά η έκπληξη!!!!!!!!!!!!!!!!
  Ο τοίχος από πίσω μισογκρεμισμένος, σαθρός, τριβόταν με το παραμικρό άγγιγμα. Το σοβατεπί ήταν  ξεκολλημένο και σπασμένο σε πολλά μέρη και ανακάλυψα ότι ήταν πήλινο και όχι μαρμάρινο όπως νόμιζα. Μετά το αρχικό σοκ προσπάθησα να δω τι θα κάνω.Ο τοίχος κάτω από τον ασβέστη ήταν από σκέτο χώμα που τρίβονταν σε λεπτή άμμο. Είδα όμως πως από κάτω ο τοίχος ήταν φτιαγμένος από πέτρα, ασβεστωμένη κι αυτή.. Έβγαλα όλο το σαθρό χώμα χτυπώντας τον τοίχο με ένα μικρό σκεπάρνι. Ευτυχώς πιο ψηλά το χώμα ήταν πιο στέρεο. Αφού καθάρισα όλα τα σαθρά χώματα και αποκαλύφθηκε η πέτρα συνειδητοποίησα πως η περιοχή ήταν αρκετά μεγάλη και δεν μπορούσα να τη σοβατίσω γιατί δεν έχω ούτε τις κατάλληλες σπάτουλες ούτε ξέρω πως ακριβώς να το κάνω. Το είπα εγώ ότι θα με κυνηγάει ο άντρας μου και να που τώρα θα βγει αληθινό.....
 


   Αφού προβληματίστηκα για μια ολόκληρη μέρα σκέφτηκα ότι όταν έχουμε μία ατέλεια είναι καλύτερα να την τονίζουμε παρά να την κρύβουμε.Θα άφηνα τις πέτρες να φαίνονται και θα ζωγράφιζα από πάνω ένα δέντρο. Χε χε χε...... Πέρασα τις πέτρες και μέρος του τοίχου με διάφανο αστάρι για σοβά για να σταθεροποιηθεί το χώμα ανάμεσα στις πέτρες και από πάνω πέρασα με πινέλο ένα αρκετά παχύ στρώμα κόλλα πλακιδίων αραιωμένη με νερό, για να σταθεροποιηθεί ο τοίχος ακόμη περισσότερο.  Το δέντρο δεν το άφησα σκέτο. Έβαλα ουρανό και θάλασσα που την λατρεύω και ξέρω ότι την λάτρευε και ο πεθερός μου.    Δεν ήμουν όμως ικανοποιημένη γιατί πάνω στον τοίχο φαινόντουσαν τα ίχνη από κάποιο παλιό άνοιγμα που το είχαν σοβατίσει. Ήταν δύο πολύ έντονα κάθετα εξογκώματα που φαίνονταν πολύ άσχημα.  Αφού προβληματίστηκα πολύ, σκέφτηκα να ζωγραφίσω δύο αρχαίες ελληνικές κολώνες σε αυτά τα σημεία. Στην παρακάτω φωτογραφία έχω ήδη μισοφτιάξει την μία κολόνα.


      Και να......... το θαύμα έγινε!  Η ατέλεια του τοίχου δεν φαινόταν πλέον πολύ άσχημα. Πρόσθεσα δυο τρεις γλάρους, ένα καραβάκι στο βάθος και ένα φυτό δίπλα στη μία κολώνα για να εξισορροπήσω λίγο το πράσινο του δέντρου. Κάτω χαμηλά στον τοίχο, αφού έσκαψα μέχρι την πέτρα, κόλλησα μια σειρά πλακάκια με κόλλα πλακιδίων, γιατί ο τοίχος στο παραμικρό άγγιγμα έπεφτε. Στόκαρα τα πλακάκια με λευκό τσιμέντο, γιατί δεν είχα τον ανάλογο στόκο και έτοιμο. Όλα τα υλικά που χρησιμοποίησα, ακόμη και τα πλακάκια, μου είχαν περισσέψει από την εποχή που χτίζαμε το δικό μας σπίτι με τον σύζυγό μου.Παρακάτω έχω βάλει φωτογραφίες αριστερά πως ήταν το δωμάτιο και δεξιά πως έγινε.
Τα έπιπλα φαίνονται πιο σκούρα γιατί τα πέρασα με δύο χέρια λούστρο για έπιπλα.

Αυτό το παλιό έπιπλο που φαίνεται στην επάνω αριστερή φωτογραφία στα πόδια του κρεβατιού το έβαλα στο διπλανό δωμάτιο αφού πρώτα το ζωγράφισα, αλλά γι αυτό και για κάποιες άλλες λεπτομέρειες θα κάνω άλλη ανάρτηση.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η παλιά κουρτίνα ήταν σκισμένη και λερωμένη και γι αυτό την άλλαξα με μια καινούρια αέρινη που άφησε τον ήλιο να μπει στο δωμάτιο.
Τέλος πέρασα το πάτωμα με παρκετίνη για μωσα'ι'κά για να γυαλίσει.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*********************************************************************************

      Στο χώρο που φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες βρίσκεται η κυρίως είσοδος του σπιτιού και η σκάλα που οδηγεί στη σοφίτα. Έκανα κι εδώ ένα γερό βάψιμο γιατί οι τοίχοι είχαν αρκετή υγρασία, ευτυχώς όμως η ζημιά δεν ήταν τόσο μεγάλη όπως στην κρεβατοκάμαρα. Στο βάθος έβαλα το έπιπλο που ζωγράφισα και στον τοίχο.....χι χι χι.....δεν μπόρεσα να αντισταθώ στον πειρασμό, μιας και μου είχαν περισσέψει χρώματα είπα να ζωγραφίσω κάτι στα γρήγορα.

*********************************************************************************


    Να και ο χώρος της σοφίτας αλλά καλύτερα να συνεχίσω στην επόμενη ανάρτηση γιατί αρκετά σας κούρασα.

Αυτές λοιπόν ήταν οι περιπέτειές μου μέχρι στιγμής και έπεται και συνέχεια γιατί δεν έχω τελειώσει ακόμη τα μαστορέματα.  
                                                                       Πολλά  φιλιά!!!!!!!!!!!!!
28 σχόλια
Προσθέστε ένα σχόλιο ως Thalia Tzellou
Κορυφαία σχόλια
 
 

Stream

Ο χρήστης Thalia Tzellou μοιράστηκε αυτό το στοιχείο μέσω Google+

 πριν από 4 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
 
+
 
4
5
4
  
 
 · 
 
Απάντηση
Απόκρυψη απαντήσεων 
 
Thalia mou kali sou mera kali ine i anakenisi,ala min xalasi ke telios i eksoteriki emfanisi .Afto to palio pu ixan ta spitia
Μετάφραση
 
+Anty Maarten Καλημέρα  Άντυ. Συμφωνώ μαζί σου. Και εμένα μου αρέσει το παλιό παραδοσιακό  ύφος στα σπίτια. Γι αυτό ένα απλό βάψιμο έκανα και προσπάθησα να αντιμετωπίσω το πρόβλημα της υγρασίας. Τα  εξωτερικά κουφώματα ήθελαν κανονικά αλλαγή γιατί ήταν τελείως σάπια  και φαγωμένα από το σαράκι αλλά τα στόκαρα με σιδηρόστοκο όσο μπορούσα. Δεν άλλαξα τίποτε άλλο. Να έχεις μια υπέροχη μέρα.
 
Thalia mou sto telos otan to teliosis thelo na do foto.... :) H Georgia se voitha katholou? :) H moni sou me ton antra sou to palevis?
Μετάφραση
 
+Anty Maarten Καλησπέρα Αντυ. Η Γεωργία βάζει όπως πάντα τα σχέδια. Κατά τα άλλα το φτιάχνω τελείως μόνη μου. Ο άντρας μου δεν τα πάει καλά με βαψίματα και μαστορέματα και δεν τον θέλω και μέσα στα πόδια μου για να σου πω την αλήθεια. Αγχώνεται φοβερά και αν είχε δει τους πεσμένους τοίχους θα έμενε από καρδιά. Στο blog μου προς το παρόν έχω βάλει φωτογραφίες από το εσωτερικό του σπιτιού που το έχω τελειώσει.Από έξω δεν έβαλα ακόμα φωτογραφίες γιατι τώρα βάφω πόρτες και παράθυρα. Σε καληνυχτίζω Αντυ,και σου εύχομαι καλό ξημέρωμα.
Διαβάστε περισσότερα
 
+Thalia Tzellou Thalia mou kalo sou mesimeri ke kal;i dinami na exis stin prospathia sou na to apoperatosis.Tha xarume na to dume ke apekso na ine oso grafiko ginete na miazi. na pernate oloi sas kala efxome 
Μετάφραση
 
+Thalia Tzellou Tromeri idea afto pou ekanes ston tixo piso apo tin nulapa na kanis to dentro Poli mou arese.keteriakse i metakomisi :)  
Μετάφραση
Προσθήκη σχολίου…

HABER REZIL Privatepal

 πριν από 4 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
 
Τι να πω,μακάρι να μπορούσα να είμαι τόσο ευφάνταστος και δημιουργικός!!!ΕΥΓΕ Θάλεια!!!
Ανυπομονώ να δω περισσότερα...
+
 
1
0
1
  
 
 · 
 
Απάντηση
 
Λουκά μου η ανάγκη βλέπεις. Πολλά πολλά φιλιά σε όλους σας και μας λείπετε πολύ. Να περνάτε καλά.

My home My memories (Eleana)

 πριν από 4 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
 
Καλα δεν υπάρχεις.. Ούτε που θα έμπαινα στη διδιαδικασία να κάτσω να ζωγραφίσω, δε ξέρω αν θα μου πήγαινε το μυαλό κιολας για το βράχο και τις κολόνες!! Περιμένω να δω τη συνέχεια με το επιπλακι :)))
+
 
4
3
4
  
 
 · 
 
Απάντηση
 
Καλησπέρα Ελεάνα μου. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!  Η ανάγκη  βλέπεις. Έπρεπε να κάνω κάτι να καλύψω τη ζημιά και δεν ξέρω να σοφατίζω. Πολλά φιλάκια!

Rena Christodoulou

 πριν από 4 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
 
Γειά σου Θάλεια!!!!
Βλέπω και ξαναβλέπω τις δουλειές που έκανες και απορώ!!
Μπράβο σου, τέλεια δουλειά!
Ο βράχος που έκανες κατά τύχη ,ολα τα λεφτά!
Αν πεις οι κολώνες μεσοπέλαγα, θαυμάσιες!
Το επιπλάκι το είδα πριν διαβάσω αυτά που έγραφες και μου άρεσε πάρα πολύ!!!!
Έτσι να αξιοποιήσεις και τα υπόλοιπα έπιπλα σιγά σιγά και θα γίνει παλατάκι το σπίτι του παππού!
Περιμένω και τη συνέχεια!!!
Φιλάκια!!!
Εμφάνιση λιγότερων
+
 
5
4
5
  
 
 · 
 
Απάντηση
 
Ρένα μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Τελικά πράγματι μου αρέσει και μένα ο βράχος. Από πάνω προσπάθησα να ζωγραφίσω μια ελιά, γιατί ο πεθερός μου είχε κτήμα με ελιές που το λάτρευε, δεν το πέτυχα όμως και δεν φαίνεται τι δέντρο είναι. Για τις κολώνες, ήθελα να φτιάξω κάτι για να κρύψω τις ατέλειες  του τοίχου και φαντάστηκα πως στέκομαι στα ερείπια αρχαίου ναού και ατενίζω από εκεί το πέλαγος. Δεν μπορούσα να σκεφτώ κάτι άλλο. Ήθελα να ζωγραφίσω και πάνω σε  άλλα έπιπλα, αλλά τελικά  θα νοικιαστεί το σπιτάκι, για να μην μένει άλλο κλειστό και γκρεμιστεί στο τέλος από την υγρασία. Πολλά φιλιά Ρένα και καλό φθινόπωρο!
Εμφάνιση λιγότερων

ΣΜΑΡΑΓΔΕΝΙΑ ΡΟΥΛΑ

 πριν από 4 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
 
Ζηλευω τις γυναίκες σαν εσένα Θάλια μου που μπορούν και πέρναν όλα απο τα χέρια τους... .. λεω για τις μαστόρικες δουλειες.. μπραβο σου .. και για την ιδέα σου να ζωγραφίσεις τον τοίχο.. θα κοιμαστε και θα βλέπετε την Θαλασσα.. !!!!!ο χαλασμενος τόχος επαξια  ανέλαβε την δουλια του βραχου... για στα χέρια σου.. να έχεις μια όμορφη εβδομαδα και Καλό σου Φθινόπωρο..!!! φιλακιαααα!!


  
 
 · 
 
Απάντηση
 
Ρούλα μου σε ευχαριστώ. Έμαθα να μαστορεύω όταν ζούσα ως φοιτήτρια στην Αθήνα και αναγκαζόμουν να βάφω τις γκαρσονιέρες που νοίκιαζα, γιατί σιχαινόμουν. Άλλαξα πολλές γκαρσονιέρες, γύρω στις πέντε θα ήταν και τις έφτιαχνα όλες μαζί με τον πατέρα μου που πιάνουν τα χέρια του. Έτσι εξοικειώθηκα με τις μπογιές και το βάψιμο. Καλή εβδομάδα και σε σένα και καλό φθινόπωρο. Πολλά φιλιά!

Aleka Craftaholic

 πριν από 4 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
 
''Oυδέν κακόν,αμιγές καλού''.Η ρήση αυτή σου πάει πολύ ,αφού από το άσχημο και σαθρό έβγαλες την ομορφιά αναγεννημένη από το ταλέντο σου.Ότι και να πω θα  είναι λίγο,όχι για το κατόρθωμα και το αποτέλεσμα,αλλά κυρίως για την ιδέα και την προσπάθεια.ΕΥΓΕ!
+
 
2
3
2
  
 
 · 
 
Απάντηση
 
Ευχαριστώ πάρα πολύ Αλέκα μου. Απλά σκέφτηκα να τονίσω τη ζημιά αφού δεν μπορούσα να την καλύψω.
 
+Thalia Tzellou Ασυζητητί, τέλειο αποτέλεσμα!

Sofia Valasiadou (Paraligo)

 πριν από 4 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
 
Είναι απο τις πιο έξυπνες ιδέες που έχω δεί Θάλεια! Συγχαρητήρια! Οτι κάνεις είναι υπέροχο αλλά η ιδέα με το δέντρο είναι εκπληκτική! Καλημερούδια!
+
 
3
2
3
  
 
 · 
 
Απάντηση
 
Καλημέρα Σοφία μου. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια. Στην αρχή πανικοβλήθηκα με τη ζημιά, αλλά ευτυχώς τελικά μου βγήκα σε καλό.

Καλλιτεχνικες Δημιουργιες

 πριν από 4 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
 
ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΠΑΤΡΙΚΟΥ, ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ
            Εδώ και αρκετές μέρες προσπαθώ να ανακαινίσω το πατρικό σπίτι του συζύγου μου, μόνη μου και με περιορισμένα  τα οικονομικά. Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν δεν έχω τη δυνατότητα να κάνω ριζικές αλλαγές ούτε να αλλάξω έπιπλα. Το σπίτι είναι αυτό που φα...
+
 
1
2
1
  
 
 · 
 
Απάντηση

Zina Z

 πριν από 4 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
 
Οι παρεμβάσεις σου είναι υπέροχες! Μπράβο!


  
 
 · 
 
Απάντηση
 
Eυχαριστώ πολύ Ζήνα μου. Φιλάκια.

ΧΑΡΑ ΘΕΟΔΩΡΙΤΣΗ

 πριν από 4 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
 
Θάλεια μου
ένα θα πω:ΧΑΡΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΟΥ!!!
Τέτοιες ευρείας κλίμακας αλλαγές δε τις αντέχω μόνη μου
Πάντως οφείλω να ομολογήσω οτι οχι μόνο τα κατάφερες,ξεπέρασες τις δυσκολίες και έκανες το χώρο να φαίνεται αλλιώς.ΠΟΛΥ ΑΛΛΙΩΣ,χωρίς μεγάλες αλλαγές και κόστος.
Καλή συνέχεια Μπομπομάστορα
+
 
1
0
1
  
 
 · 
 
Απάντηση
 
Ευχαριστώ Χαρά μου. Ακόμα βάφω εξωτερικά. Προχωρώ βέβαια με πολύ αργούς ρυθμούς, γιατί έχουμε και τα μπάνια στη θάλασσα κάθε μέρα.  Βλέπεις δεν μπορώ να χαλάσω και το χατήρι της μικρής.

Ariadni St.

 πριν από 4 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
 
Παιδευτηκες λίγο αλλά άξιζε τον κόπο! Μπραβο σου
+
 
1
0
1
  
 
 · 
 
Απάντηση
 
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Αριάδνη. Έκανα ότι μπορούσα.

Dimitra Decorasylum

 πριν από 4 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 
 
Υπέροχο έγινε Θάλεια!! Γεια στα χέρια σου και την υπομονή σου!!
Αναμένω να δω και τα υπόλοιπα μαστορέματα/ανακαινίσεις/δημιουργίες σου :))
Την καλημέρα μου & καλή εβδομάδα. Φιλιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου