ΖΩΓΡΑΦΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ από τη Θάλεια και τη Γεωργία - Painting Diy Photography

Select Language

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

ΕΝΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ







 Μια μέρα μπαίνοντας στο δωμάτιο της κόρης μου κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό. Είχε γράψει σε όλον τον τοίχο πάνω από το κρεβάτι της. Όταν  βρήκα τη μιλιά μου και τη ρώτησα (συγκρατήθηκα και δεν φώναξα παρακαλώ...... απέδωσαν τα σεμινάρια γονέων που παρακολούθησα), μου απάντησε ατάραχα ότι έπρεπε να ήμουν και πολύ ευχαριστημένη που έγραψε με μολύβι που σβήνεται εύκολα και όχι με μαρκαδόρο. Αχ πως με σκέφτεται το πουλάκι μου....... Ο μπαμπάς της το έπαθε το σοκ όταν πήγε το βράδυ να την καληνυχτίσει. Μου είπε ότι πρέπει να κάνω κάτι επειγόντως. Του είπα ότι θα βάψω τον τοίχο αλλά το μπουμπούκι μου διαμαρτυρήθηκε εντόνως γιατί δεν ήθελε να της πειράξω το δωμάτιο. Ως ειρηνευτική δύναμη του σπιτιού έπρεπε να βρω λύση που να ικανοποιεί και τις δύο πλευρές.



Εδώ και μέρες ήθελα να φτιάξω έναν πίνακα ανακοινώσεων αλλά τώρα δεν ταίριαζε στην περίπτωσή μας. Κανονικά θα χρειαζόμουν κάποιον μαυροπίνακα αλλά δεν ήθελα να διαθέσω χρήματα αυτή τη στιγμή. Πήρα λοιπόν το μόνο υλικό που έχω σε αφθονία στο σπίτι.....χαρτόνι. Φυλάω βλέπετε όλες τις συσκευασίες από ηλεκτρικά είδη στη σοφίτα. Είχα και λευκό κάνσον, οπότε προχώρησα στην κατασκευή μου.

 Έκοψα  ένα μεγάλο κομμάτι χαρτόνι και γύρω γύρω έβαλα λωρίδες από χαρτόνι για να δημιουργηθεί μια κορνίζα.












Μετά έβαλα γύρω δυο-τρία στρώματα χαρτί κουζίνας με ξυλόκολλα. Αφού στέγνωσε έγινε πολύ σκληρό.











Το έβαψα πορτοκαλί, κατά παραγγελία της κόρης μου, με ακρυλικά και το πέρασα με βερνίκι.



Στερέωσα κορδελάκια δεξιά και αριστερά για να το κρεμάσω στον τοίχο. Στερέωσα το κορδελάκι  με ένα ξυλάκι για να μην σκιστεί το χαρτόνι.


Επάνω κόλλησα το λευκό κάνσον με κόλλα μόνο στις γωνίες. Έτσι η Γεωργία θα μπορεί να γράφει επάνω και όταν τα βαρεθεί θα μπορεί να αλλάζει το λευκό κάνσον με άλλο.



Το καμάρι μου όταν γύρισε από το σχολείο ανέλαβε δράση και όλες οι πλευρές είναι απόλυτα ικανοποιημένες


Το χαρτόνι  το έκοψα λίγο στραβά γιατί έκανα την κατασκευή πάρα πολύ βιαστικά και τώρα με ενοχλεί που το βλέπω. Κάποια στιγμή θα κάνω την ίδια κατασκευή με λεπτό ξύλο  (νοβοπάν) για να είναι πιο συμμετρικό.






                                                                     Φιλάκια πολλά!!
                                                           

                                                                   Να περνάτε καλά!!




21 σχόλια

Προσθέστε ένα σχόλιο ως Thalia Tzellou
Κορυφαία σχόλια

Stream


Ο χρήστης Thalia Tzellou μοιράστηκε αυτό το στοιχείο μέσω Google+

 πριν από 4 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 

+

1
2
1
  

 · 

Απάντηση

Christina Makri

 πριν από 4 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 

Α καλά...εδώ η δική μου που είναι και μεγαλύτερη το έκανε μέχρι και πέρυσι...έγραφε διάφορα logo σ ένα τοίχο και φέτος που έφυγε να δω πως θα τα φτιάξω.  Όμως η ιδέα σου είναι καλή αρκεί να της αρέσει γιατί παίζει να μη το ευχαριστιέται όπως με τον τοίχο.  Εσύ το καθήκον σου σαν μαμά το έκανες και με το παραπάνω με αυτόν τον χαρούμενο πίνακα.  Φιλιά!


  

 · 

Απάντηση

Καλημέρα Χριστίνα μου!  Προς το παρόν είναι πολύ ευχαριστημένη, ενθουσιασμένη μπορώ να πω, που γράφει εκεί. Σε λίγο καιρό όμως νομίζω ότι δεν θα της αρκεί. Τότε θα δοκιμάσω την μπογιά για κιμωλία και μαρκαδόρο ή το υλικό από βινύλιο που μου πρότειναν τα κορίτσια. Πάντως μεγάλος πόνος το γράψιμο στους τοίχους. Καλή εβδομάδα, φιλιά!

Sofia Valasiadou (Paraligo)

 πριν από 4 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 

Χαρτόνι πιάνεις πίνακας γίνεται Θάλεια! Τα χεράκια σου δημιουργούν θαύματα απο το τίποτα! Πάντως αφού η μικρή είναι πολυγραφότατη ο μαυροπίνακας που πρότειναν Δήμητρα και Αλέκα θα ήταν όντως ωραία λύση και να προσθέσω και εγώ την πληροφορία οτι υπάρχει και αυτοκόλλητος. Δεν χρειάζεται ούτε κάδρα ούτε κρέμασμα, είναι απο βινύλιο που κολλάει σε οποιονδήποτε τοίχο ακόμα και σε υδρόχρωμα και ξεκολλάει χωρίς να αφήσει σημάδια.  Υπάρχει σίγουρα στα καταστήματα Πλαίσιο και σε μεγάλα βιβλιοπωλία και είναι πολύ φθηνός. Φιλιά πολλά Θάλεια μου!
+

2
3
2
  

 · 

Απάντηση

Καλημέρα Σοφία μου!! Ούτε αυτό το ήξερα. Έχω μείνει πολύ πίσω και δεν ξέρω καθόλου το καινούρια υλικά που κυκλοφορούν. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Θα βάλουμε κάτω όλες τις λύσεις με τη Γεωργία να δούμε τι θέλει, γιατί που να της φτάσει ένα χαρτονάκι. Αυτό το υλικό μου φαίνεται πολύ καλό και για μένα για την κουζίνα, να γράφω τι πρέπει να κάνω γιατί ξεχνάω πολύ τώρα τελευταία. Πολλά φιλιά Σοφία μου!!!

Aleka Craftaholic

 πριν από 4 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 

Βάψε τον τοίχο σε πορτοκαλί κιμωλομπογιά. Κυκλοφορούν πλέον σε όλα τα χρώματα ,αλλά μπορείς να φτιάξεις και το δικό σου χρώμα μόνη σου. Ωραία ιδέα είναι και αυτή της Δήμητρας που σου προτείνει.Κυκλοφορεί νομίζω και χρώμα λευκό για πίνακα erase(''γράψε-σβήσε'' ,το λέω εγώ)που γράφεις με μαρκαδόρο και σβήνεις με σφουγγάρι στο λεπτό.Το χρώμα πάντως που διάλεξε η μικρή σουδεσποινίδα είναι άπαιχτο!!!Φιλιά!
+

1
2
1
  

 · 

Απάντηση

Αλέκα μου το χρώμα για πίνακα δεν το είχα σκεφτεί καθόλου. Αυτό το λευκό χρώμα erase δεν το ξέρω καθόλου αλλά μου ακούγεται τέλειο!! θα το κοιτάξω. Για το πορτοκαλί που διάλεξε η Γεωργία , είναι από τα αγαπημένα της χρώματα και στο δωμάτιό της έχει χρώματα πράσινο που φαίνεται στη φωτογραφία, ροζ-φούξια και πορτοκαλί. Φιλάκια 

+Thalia Tzellou ξέρει το κορίτσι να διαλέγει!Τα ίδια έχω στης κόρης μου,χαχαχαχχ,αλλά τα διάλεξα εγώ χαχαχχχα η μεγάλη έφηβη!

Καλλιτεχνικες Δημιουργιες

 πριν από 4 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 

ΕΝΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ
 Μια μέρα μπαίνοντας στο δωμάτιο της κόρης μου κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό. Είχε γράψει σε όλον τον τοίχο πάνω από το κρεβάτι της. Όταν  βρήκα τη μιλιά μου και τη ρώτησα (συγκρατήθηκα και δεν φώναξα παρακαλώ...... απέδωσαν τα σεμινάρια γονέων που παρακολούθη...


  

 · 

Απάντηση

spoon stories

 πριν από 4 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 

Είδες που βρήκες τελικά τον τρόπο και να είναι ωραίο το σπίτι και να εκφράζετε το κορίτσι σου? Φιλιά^^
+

1
2
1
  

 · 

Απάντηση

Ας έκανα και διαφορετικά Λίλια μου........Φιλάκια!!

ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 πριν από 4 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 

Καλημέρα Θάλεια!!!! Είναι πραγματικά πολύ όμορφη κατασκευή σίγουρα θα τη φτιάξουμε! Ευχαριστούμε για την ιδέα!!!!


  

 · 

Απάντηση

Καλημέρα Ειρήνη μου!!  Σε ευχαριστώ πολύ!!

Zina Z

 πριν από 4 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 

Χαχα η κόρη σου θεα Θάλεια, αλλά δε λέω τίποτα γτ κ εγώ τα ίδια εκανα πιτσιρικά! Όσο για τον πίνακα...το τέλειο παράδειγμα ανακύκλωσης!!!!


  

 · 

Απάντηση

Καλημέρα Ζήνα μου!!  Κι εγώ ότι μπορούσα έκανα μικρή, γι αυτό δεν πολυμιλάω τώρα. 

Katerina Konstantinou

 πριν από 4 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 

Πάλι καλά! Εγώ είχα ζωγραφίσει με μαρκαδόρους ένα φύλλο από την ντουλάπα μου χιχιχι! Βρήκες όμως την τέλεια λύση όπως αρμόζει στη μικρή ζωγράφο!!


  

 · 

Απάντηση

Καλημέρα Κωνσταντίνα μου.  Α..... από μικρή φάνηκε το καλλιτεχνικό ταλέντο!!  Εδώ όμως ότι και να κάνω, η μικρή είναι πάντα ένα βήμα μπροστά. Ολο και κάτι άλλο θα σκαρώσει.

Dimitra Decorasylum

 πριν από 4 χρόνια  -  Κοινόχρηστο δημόσια 
 

Αυτό θα πει δημιουργούμε με ό,τι έχουμε!!!!
Πάντως δεν μπορείς να πεις, σε σκέφτηκε το κορίτσι γιατί φαντάσου την πίεσή σου αν έγραφε με ανεξίτηλα μαρκαδοράκια.
Πάντως μπορείς να αγοράσεις χρώμα μαυροπίνακα και να μετατρέψεις το χαρτόνι σε μαυροπίνακα. Εϊναι οικονομικό και βολεύει πολύ στο γράψε-σβήσε :)
Την καλημέρα μου!


  

 · 

Απάντηση
Προβολή και των 3 απαντήσεων

Επεξεργασία

Καλημέρα Δήμητρα! Έχεις δίκιο για το χρώμα του μαυροπίνακα. Δεν το είχα σκεφτεί. Και δεν θα μπαίνουμε στη διαδικασία να αλλάζουμε χαρτόνια.Ευχαριστώ! Πολλά φιλιά!! 

Απάντηση

 
Ωραία και φιλειρηνική λύση!!!
Συμφωνώ κι εγώ με την Δήμητρα με το χρώμα μαυροπίνακα!
Ίσως αν θέλεις βάφεις κι έναν τελαρωμένο καμβά στο μέγεθος που σας βολεύει. Πιστεύω ότι θα είναι πιο σταθερός, μιας κι έχει και μεγαλύτερο πάχος!
Καλή συνέχεια!!!

+Alexandra Paxinou Πολύ καλή ιδέα Αλεξάνδρα μου κι έχω έναν αρκετά μεγάλο καμβά. Θα το δοκιμάσω. Σε ευχαριστώ πολυ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας